Samenwerken met SharePoint

Sharepoint wordt gebruikt om documenten en informatie te bewaren en te delen met collega’s, partners en klanten. In 2001 introduceerde Microsoft de eerste versie van Sharepoint. Samenwerken werd met dit programma al een groot succes en is daardoor niet meer weg te denken uit de hedendaagse werkomgeving.

Inmiddels is Sharepoint Online geïntroduceerd. Hiermee kun je vanaf ieder apparaat gedeelde informatie en bestanden bekijken én bewerken. Het enige wat je nodig hebt op je apparaat is een webbrowser. Daarnaast is de koppeling gemaakt met andere Office 365 applicaties. Dit maakt Sharepoint Online het ultieme platform om op samen te werken.

Migreren naar SharePoint Online

Werk je op dit moment met Sharepoint 2016 (of een oudere versie van Sharepoint) en wil je overstappen naar Sharepoint Online? Ik begeleid je (team) hier graag bij. Bij zo’n migratie komt vaak van alles kijken. Zo dienen alle bestanden gemigreerd te worden en de workflows aangepast. Maar het belangrijkste onderdeel is om ervoor te zorgen dat het platform juist wordt ingericht en iedereen het in gebruik kan nemen. Een nieuwe workflow op een nieuw platform is pas effectief, zodra deze volledig geïntegreerd is in de organisatie. Lees hier meer over ‘user adoption.

SharePoint cursus op maat

Graag help ik je team bij het implementeren van SharePoint Online. Iedere organisatie zit anders in elkaar. Om deze reden breng ik graag je organisatie en de behoeften binnen de organisatie in kaart. Op basis van hiervan verzorg ik een cursus op maat.